x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profitul Samsung ar putea să crească spectaculos în acest an

Profitul Samsung ar putea să crească spectaculos în acest an

09 Ian 2021   •   23:05
Profitul Samsung ar putea să crească spectaculos în acest an

Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și cipuri de memorie din lume estimează o creștere cu 26% a profitului operațional în trimestrul 4 2021 și va intra în primele zece, cele mai valoroase companii din lume. 

Samsung se așteaptă ca profitul său operațional să fie de 8,23 de miliarde de dolari în perioada octombrie-decembrie 2021. Societatea înregistrează această creștere datorită programului de muncă în regim remote a angajaților, care au accelerat cererea pentru dispozitivele alimentate de cipuri.

Compania se află acum pe locul 11 în lume, cu o capitalizare de piaţă de aproape 530 de miliarde de dolari, şi reprezintă circa 20% din produsul intern brut (PIB) al Coreei de Sud, care ocupă a douăsprezecea poziţie în clasamentul celor mai puternice economii la nivel mondial.

Pe locul 10 în top se află imperiul creat de Warren Buffett, Berkshire Hathaway, cu o capitalizare de circa 546 de miliarde de dolari.

Gigantul sud-coreean nu a reuşit să se încadreze în estimările analiştilor de 8,6 miliarde de dolari, din cauza monedei naţionale tot mai puternice şi a lansării noilor modele de iPhone-uri cu 5G, dar a obţinut rezultate extrem de bune în T3, datorită interdicţiilor lansate de SUA asupra rivalului Huawei.

„2021 va fi un an de creştere pentru divizia dedicată cipurilor din cadrul Samsung. Cererea pentru 5G, IoT (Internet of Things) şi smartphone-uri performante a început să explodeze”, spune Sujeong Lim, analist al firmei de cercetare Counterpoint.

Mediafax

×
Subiecte în articol: samsung