x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest de amploare în capitala Belarusului, Minsk, împotriva președintelui Alexandr Lukashenko

Protest de amploare în capitala Belarusului, Minsk, împotriva președintelui Alexandr Lukashenko

23 Aug 2020   •   21:05
Protest de amploare în capitala Belarusului, Minsk, împotriva președintelui Alexandr Lukashenko
Sursa foto: Hepta

Zeci de mii de oameni participă duminică la un marș prin centrul capitalei Minsk, numit „Noul Belarus”. Protestatari au început să se adune și în alte orașe și scandează „Minsk, noi suntem cu tine!”.

În Minsk este organizat duminică un nou protest, numit ”Noul Belarus”. Chiar dacă autorităţile sperau că protestul va pierde din amploare, presa de opoziţie scrie că la marș participă peste 200.000 de oameni.

Protestatarii aplaudă şi scandează „Pleacă”, un îndemn adresat preşedintelui în funcţie Alexandr Lukashenko.

După ce s-au adunat în Piaţa Independenţei, participanţii la marş s-au îndreptat spre monumentul „Minsk – oraş erou”. Acesta este păzit de forţele de ordine şi este împrejmuit cu un gard de metal.

Marşuri paşnice sunt organizate şi în alte oraşe din Belarus, unde oamenii scandează „Minsk, noi suntem cu tine!”.

Din Lituania, unde a fost forţată să plece, candidatul opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, anunţă că cetăţenii vor „lupta până la victorie”.

Bielorușii protestează pentru a treia săptămână la rând împotriva lui Alexandr Lukashenko, care a câştigat un nou mandat de preşedinte în urma unui scrutin controversat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aleksandr lukasenko belarus minsk