x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă

Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă

31 Ian 2019   •   13:25
Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă

30.000 de oameni şi 100 de grupuri civile din Coreea de Sud au organizat un protest faţă de Consiliul Creştin al Coreei, o asociaţie creştin-politică înfiinţată în anul 1989 şi acuzată de corupţie şi de perturbări sociale. Manifestaţia a avut loc în Piaţa Gwangwhamun din Seul. Organizaţia non-profit "Human Rights Coalition" cere închiderea Consiliului Creştin al Coreei (CCK), despre care susţine că este o organizaţie cu milioane de membri în biserici, care acţionează în defavoarea naţiunii sud-coreene şi împotriva păcii.  

"CCK îşi are originea în Biserica Presbiterană şi a preaslăvit împăraţii niponi în timpul ocupaţiei japoneze. În ultimii 10 ani s-a raportat faptul că 12.000 de pastori creştini au comis activităţi criminale, printre care omor, agresiuni sexuale şi fraude", a declarat secretarul general al Human Rights Coalition, Shin Chang Kim

"Orientarea CCK a început de la fondarea sa, când a fost creat pentru a susţine dictatura militară în anul 1960. Alianţa dintre politicieni şi creştinism a făcut ca pastorii să nu mai aibă nicio responsabilitate în faţa societăţii. I-am văzut pe foarte mulţi dintre ei renunţând la titlul lor în schimbul banilor. Multe dintre aceste lucruri nu au fost dezvăluite presei din cauza puterii lor. De asemenea, femeile devin ţinte uşoare şi sunt obligate să se convertească în timp ce sunt persecutate, prin <>. Moartea recentă a două femei arată faptul că viaţa cetăţenilor şi drepturile omului sunt în pericol din cauza CCK", a adăugat Kim.

În numele organizaţiilor participante la protest, "Human Rights Coalition" a cerut "adoptarea unei legi speciale împotriva programelor de convertire forţată".

Human Rights Coalition cuprinde Comisia Internaţională pentru Drepturile Femeilor, Asociaţia Creştină pentru Mişcarea Naţională Anti-Corupţie, Comitetul Tinerilor IPYG pentru Drepturile Omului şi Summitul Mondial al Budiştilor.

×