x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare în Irak. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine în mai multe orașe

Proteste de amploare în Irak. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine în mai multe orașe

26 Ian 2020   •   15:00
Proteste de amploare în Irak. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine în mai multe orașe
Sursa foto: antena3

Forţele de securitate irakiene au recurs duminică la gaze lacrimogene şi muniţie de luptă în noi ciocniri cu protestatari la Bagdad şi în alte oraşe.
Cel puţin 14 manifestanţi au fost răniţi în aceste confruntări în capitală, potrivit unor surse de securitate şi medicale, iar alţi 17 în oraşul Nassiriya din sudul ţării, patru dintre ei suferind răni de glonţ.

Protestele au continuat şi la Karbala, Najaf, Basra şi Diwaniya, sfidând încercările forţelor de securitate de a pune capăt mişcării de contestare ce durează de câteva luni.

În oraşul sfânt Karbala, au fost instalate corturi suplimentare pentru manifestanţi după ce vineri clericul populist Moqtada Sadr, care are milioane de susţinători în capitală şi în sudul Irakului, a indicat că va renunţa la implicarea sa în protestele antiguvernamentale.

"Protestăm pentru că avem o cauză, nu cred că Moqtada Sadr sau orice alt politician ne va face să ne răzgândim", a declarat un manifestant din Bagdad care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Protestele în masă din Irak au izbucnit la 1 octombrie anul trecut, majoritatea protestatarilor fiind tineri care cer o revizuire a sistemului politic, pe care îl consideră profund corupt şi care-i condamnă pe majoritatea irakienilor la sărăcie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: irak proteste