x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare în Israel. Manifestanții sunt nemulțumiți de felul în care guvernul gestionează criza economică

Proteste de amploare în Israel. Manifestanții sunt nemulțumiți de felul în care guvernul gestionează criza economică

02 Aug 2020   •   13:59
Proteste de amploare în Israel. Manifestanții sunt nemulțumiți de felul în care guvernul gestionează criza economică
Sursa foto: Hepta

Mii de israelieni au protestat din nou, sâmbătă, nemulțumiți de criza economică generată de pandemia de coronavirus. Aceștia îl acuză pe Benjamin Netanyahu, de gestionarea ineficientă a pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

Israelul se confruntă cu un al doilea val de infectări, iar rata şomajului a depăşit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3,4% în februarie.

În mai multe orașe  au fost organizate demonstrații. Protestatarii au purtat măști de protecţie.

În Tel Aviv, sute de manifestanţi s-au exprimat împotriva şomajului şi a lipsei ajutoarelor guvernamentale.

În Ierusalim aceștia s-au adunat şi în faţa reşedinţei premierului Netanyahu. 

Israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea.

În ultimele săptămâni populația își exprimă nemulțumirea față de șeful executivului, inculpat pentru corupție anul trecut, fraudă şi abuz de încredere.

Premierul Netanyahu se află la putere din a acuzat, ieri, două canale de televiziune că "fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga" prin difuzarea mitingurilor.
"Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic. Mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale", a scris Likud, partidul premierului Netanyahu, pe Twitter. 

Israelul are nouă milioane de locuitori și a înregistrat oficial, până acum, peste 72.000 de persoane cu COVID-29, dintre care 523 au decedat.

×