x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare la Varşovia. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții

Proteste de amploare la Varşovia. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții

25 Oct 2020   •   09:00
Proteste de amploare la Varşovia. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții
Sursa foto: Hepta

Un protest împotriva restricţiilor din Polonia, organizat sâmbătă în Varșovia, a degenerat, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogen pentru a dispersa manifestanții.

Anunţul că preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, este pozitiv pentru noul coronavirus a provocat un val de proteste în Polonia.

Oamenii au ieşit în stradă nemulțumiți de noile restricţii impuse de guvern. Au participat la proteste antreprenori, fani din fotbal şi oponenţi ai vaccinului împotriva Covid.

Situaţia a degenerat rapid, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

Polonia este a 29-a ţară la numărul de cazuri de coronavirus: 241 de mii. Au fost peste 13 mii doar la ultima raportare pe 24 de ore, într-o zi neagră în care s-a înregistrat un număr record de decese: 179.

Cu toate astea, oamenii sunt nemulţumiţi şi acuză Guvernul că blochează economia ţării. Protestele pot înmulţi numărul de cazuri în condiţiile în care mulţi participanţi nu purtau măşti.

Mediafax

×
Subiecte în articol: protest varsovia