x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste împotriva permisului de sănătate în toată Franța, pentru a patra săptămână la rând

Proteste împotriva permisului de sănătate în toată Franța, pentru a patra săptămână la rând

08 Aug 2021   •   00:10
Proteste împotriva permisului de sănătate în toată Franța, pentru a patra săptămână la rând
Sursa foto: Hepta

De la Toulon la Lille, francezii au ieșit în stradă, sâmbătă, pentru al patrulea weekend la rând, pentru a protesta împotriva permisului de sănătate și a vaccinării obligatorii pentru personalul medical, relatează RTS Info.

Ministerul de Interne a apreciat că pe 31 iulie au fost circa 204.000 de manifestanți. „Ne așteptăm la același număr de manifestanți” sâmbătă, a spus o sursă de poliție, proteste fiind planificate în peste 150 de orașe.

Aproape 66% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin. Protestele au loc a doua zi după un nou apel urgent lansat de Emmanuel Macron către francezi: „Vaccinează-te!”.

O bună parte a manifestanților, unii vaccinați, contestă impunerea permisului, care constituie, potrivit lor, o „obligație de vaccinare deghizată”. Ei consideră constrângerea disproporționată și sunt îngrijorați de faptul că un angajator poate avea puterea de a suspenda contractul de muncă al unui angajat care nu are un permis valabil.

Alți demonstranți spun că refuză să fie „cobaii” noilor vaccinuri, precum Martine Rodriguez, 74 de ani, profesor de yoga pensionat și „vestă galbenă”, „împotriva vaccinurilor” înainte, dar convins că „Covid a fost creat pentru a elimina oameni, pentru că suntem prea mulți pe Pământ și pentru a permite laboratoarelor farmaceutice să câștige bani”.

(sursa: Mediafax)

×