x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţe de stradă la Londra

Violenţe de stradă la Londra

de Cristian Ionescu    |    26 Mar 2011   •   16:39
Violenţe de stradă la Londra
Sursa foto: Dylan Martinez/REUTERS

Cel puţin 85 de persoane au fost rănite şi peste 210 arestate la Londra, după ce "mai mulţi infractori" au jefuit un cartier comercial din capitala Marii Britanii.

Sâmbătă a fost organizat un amplu protest faţă de măsurile de austeritate luate de Guvernul britanic. A fost, potrivit organizatorilor, cel mai important miting din Londra (după cel din 2003 împotriva războiului din Irak) şi cea mai vastă mişcare socială după revoltele de acum două decenii, care au condus la plecarea lui Margaret Thatcher de la putere.

Reprezentanţii sindicatelor participante la miting au declarat că sâmbătă a fost cu adevărat un punct de cotitură în mobilizarea împotriva politicii de rigoare a Guvernului.

Aproximativ 4.500 de poliţişti au fost mobilizaţi pe străzile capitalei britanice, în timp ce sindicatele au prevăzut un important serviciu de ordine, pentru a menţine "atmosfera familială" a manifestaţiei, care a reunit oameni de toate vârstele. Cu toate acestea, au existat situaţii în care câteva sute de manifestanţi au atacat magazine şi bănci, lansând focuri de artificii, vopsea, sticle şi cocteiluri Molotov în direcţia poliţiştilor.

×