x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protestele din New York se amplifică. Poliţiştii au arestat sute de manifestanţi care au blocat podul Brooklyn

Protestele din New York se amplifică. Poliţiştii au arestat sute de manifestanţi care au blocat podul Brooklyn

02 Oct 2011   •   08:22
Protestele din New York se amplifică. Poliţiştii au arestat sute de manifestanţi care au blocat podul Brooklyn

Circa 700 de persoane au fost arestate, sambata, la New York, deoarece blocau circulatia pe podul Brooklyn. Oamenii au fost eliberati dupa cateva ore, nu inainte de a primi citatii pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Protestul a inceput la Liberty Plaza, in cartierul financiar, unde s-au instalat, de doua saptamani, mai multi militanti ai miscarii "Ocupam Wall Street' (OSW), care vizeaza tragerea la raspundere a corporatiilor ce se fac vinovate, in opinia lor, de actuala criza globala.

Manifestatia s-a mutat apo spre podul Brooklyn, conform autoritatilor. Acestea au precizat ca majoritatea manifestantilor au ramas pe trotuar si au fost pasnici.

Regizorul Michael Moore, cunoscut pentru mai multe pelicule in care a blamat regimul republican al lui George Bush pentru atentatele din 11 septembrie 2011 si cartelurile financiare americane pentru criza declansata in 2008, a fost invitat de CNN, unde a vorbit peste 10 minute despre miscarea OSW, sustinand ca este inceputul unei adevarate revolutii.

Protestatarii din Liberty Plaza au fost vizitati si de actrita Suzan Sarandon, care si-a declarat solidaritatea cu cauza acestora. "Ii inteleg foarte bine. Personal, nu am fost afectata de masinatiunile celor de pe Wall Street, dar daca mi-as fi pierdut averea din cauza lor, as fi fost teribil de manioasa", a spus Sarandon.

Pe internet capata tot mai multa popularitate un apel de participare la o Revolutie globala, cu startul pe 15 octpmbrie 2011.

Astfel, ceea ce a inceput ca un protest impotriva corporatiilor financiare de pe Wall Street pare sa se transforme intr-o ampla miscare globala, avand ca scop final rasturnarea regimurilor politice actuale.

Miscarea inglobeaza toate nemultumirile acumulate de toti cei afectati de criza economica. Se pare ca, in afara SUA, cele mai ample proteste vor fi in Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia si Israel. Si in Ungaria s-au anuntat proteste pe 15 octombrie.

×