x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rabinii israelieni au condamnat un câine la moarte prin lapidare.

Rabinii israelieni au condamnat un câine la moarte prin lapidare.

19 Iun 2011   •   09:03

Un tribunal rabinic din Ierusalim a condamnat un caine vagabond la moarte prin lapidare, suspectand animalul ca ar fi reincarnarea unui celebru avocat laic care il insultase cu 20 de ani in urma, informeaza site-ul israelian ynet.co.il.

Potrivit site-ului, cainele intrase in tribunalul rabinic insarcinat sa rezolve litigii economice in cartierul ultraortodox Mea Shearim, speriindu-i pe vizitatorii tribunalului si refuzand sa plece, in pofida eforturilor acestora.

Unul dintre judecatori si-a amintit atunci ca un celebru avocat laic, care ofensase tribunalul in urma cu 20 de ani, fusese blestemat de judecatori, care i-au urat ca spiritul lui sa se reincarneze intr-un caine, animal considerat impur in iudaismul traditional, potrivit unor scoli ale gandirii iudaice care cred in reincarnarea sufletelor. Avocatul respectiv a murit in urma cu cativa ani.

Unul dintre judecatori, care si-a amintit ofensa, a condamnat cainele la moarte prin lapidare si a recrutat copii din cartier pentru a executa pedeapsa. Dar cainele a reusit sa scape in cele din urma.

Responsabilul tribunalului, rabinul Avraham Dov Levin, a dezmintit aceasta condamnare, dar un membru al tribunalului a confirmat-o pentru Ynet.

Un membru al Consiliului municipal al Ierusalimului a sesizat in scris Ministerul Justitiei sa se ocupe de 'criminali'. Organizatia de aparare a animalelor Let Animals Live a depus o plangere la politie impotriva rabinului Levin. Iar Peta, o organizatie similara americana, a declarat intr-un comunicat citat de agentia de presa israeliana Ma'an: 'Condamnand un animal inocent la o moarte dureroasa pentru un motiv atat de absurd, tribunalul rabinic nu numai ca s-a decredibilizat complet, ci a si incalcat unul din principiile cele mai importante ale iudaismului care interzice aplicarea unei suferinte unei creaturi vii oricare ar fi aceasta'.

Agerpres

×
Subiecte în articol: caine lapidare