x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raportul despre moartea lui Maradona: A agonizat mai multe ore, a fost abandonat de echipa medicală

Raportul despre moartea lui Maradona: A agonizat mai multe ore, a fost abandonat de echipa medicală

01 Mai 2021   •   22:00
Raportul despre moartea lui Maradona: A agonizat mai multe ore, a fost abandonat de echipa medicală
Sursa foto: Hepta

Experţii care au investigat moartea lui Diego Maradona spun că echipa medicală a acestuia l-a „abadonat” în ultimele ore ale vieţii. Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020.

Experţii numiţi pentru a investiga moartea lui Diego Maradona au ajuns la concluzia că echipa medicală a starului argentinian a acţionat într-o „manieră inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, potrivit unei copii a raportului făcut public de Reuters.

Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020, din cauza insuficienţei cardiace, într-o casă de lângă Buenos Aires. Anchetatorii au ordonat percheziţii la proprietăţile medicului fostului fotbalist şi cercetarea celor implicaţi în îngrijirea sa.

În luna martie a acestui an, un consiliu medical numit de Ministerul Justiţiei s-a întrunit pentru a analiza acuzaţiile potrivit cărora membrii echipei sanitare nu l-ar fi tratat în mod corespunzător pe Maradona.

„Acţiunea echipei medicale însărcinată cu tratarea lui DAM (Diego Armando Maradona) a fost inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, se arată în raportul consiliului medical din 30 aprilie.

Raportul a arătat că Maradona „a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă pe 25 noiembrie 2020.

„El a prezentat semne ale unei perioade agonizante prelungite, aşa că am ajuns la concluzia că pacientul nu a fost monitorizat corespunzător începând cu ora 00:30 în data de 25.11.2020”, se mai spune în raport.

Maradona s-a luptat cu dependenţa de alcool şi droguri mulţi ani şi suferise o intervenţie chirurgicală pe creier în noiembrie.

Maradona, campion mondial cu Argentina în 1986, a jucat la Barcelona, Napoli, Sevilla, Boca Juniors şi Argentinos Juniors şi este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile.

×
Subiecte în articol: maradona raport moarte