x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recesiune în Germania. Economia va scădea cu 6,6% în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus

Recesiune în Germania. Economia va scădea cu 6,6% în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus

28 Apr 2020   •   15:13
Recesiune în Germania. Economia va scădea cu 6,6% în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus

Cea mai prosperă economie a Europei, Germania, se va contracta cu 6,6% în acest an din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. PIB-ul va reveni la nivelul înregistrat înainte abia la sfârșitul anului 2021, arată un studiu al Institutului de Cercetări Economice Ifo, transmite Reuters.

În primul trimestru din acest an, Germania are un declin de 1,9%, iar previziunile pentru trimestrul doi arată o scădere de 12,2%.

"Nu vom reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până la finalul lui 2021. Asta va însemna o expansiune a economiei de 8,5% în 2021", avertizează Timo Wollmershaeuser, director în cadrul institutului.

Încrederea investitorilor germani a scăzut în aptilie. 

Pentru contracararea crizei,  autoritățile au anunţat asumarea de noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, în valoare totală de 750 de miliarde de euro.

Germania a început,săptămâna trecută, să ridice treptat restricţiile, printre care redeschiderea magazinelor sub 800 mp. Rămân în vigoare regulile privind distanţarea socială.

Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) a avertizat că economia este într-o recesiune severă şi este puţin probabil că redresarea va fi rapidă.



 

×
Subiecte în articol: coronavirus recesiune economie germania