x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta şi prinţul Philip, 73 de ani de căsătorie

Regina Elisabeta şi prinţul Philip, 73 de ani de căsătorie

20 Noi 2020   •   16:44
Regina Elisabeta şi prinţul Philip, 73 de ani de căsătorie
Sursa foto: antena1.ro

Regina Elisabeta şi Prinţul Philip sărbătoresc vineri cea de-a 73-a aniversare a nunţii. Cu această ocazie, Palatul Buckingham a publicat o fotografie a celui mai longeviv cuplu din istoria monarhiei britanice

Regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, şi prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, s-au căsătorit în Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947, la doar doi ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru a marca aniversarea lor, Palatul Buckingham a făcut publică o fotografie a celui mai longeviv cuplu din istoria milenară a monarhiei britanice. În imagine, regina şi soţul său se uita la o felicitare făcută de strănepoţii lor, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, alături de alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării.

Fotografia a fost realizată de Chris Jackson (Getty Images), la castelul Windsor.

Regina Elizabeth a purtat o broşă în formă de crizantemă, făcută din safire şi diamante, pe care o purta în fotografiile făcute la Broadlands, în sudul Angliei, în prima parte a lunii de miere.

Cuplul s-a întâlnit prima dată la nunta verişoarei lui Philip, prinţesa Marina a Greciei, cu unchiul reginei Elisabeta, ducele de Kent, în 1934.

Logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947. La nunta lor au fost invitate două mii de persoane, iar printre cei prezenţi la ceremonie s-au aflat şi regele Mihai I şi mama lui, regina Elena.

 

×
Subiecte în articol: regina elisabeta printul philip casatorie