x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Renault pregătește un plan pentru producerea de vehiculele electrice

Renault pregătește un plan pentru producerea de vehiculele electrice

10 Ian 2021   •   20:30
Renault pregătește un plan pentru producerea de vehiculele electrice

Cele mai vândute modele Renault din anii 1960-1990 vor fi transformate în vehicule electrice, potrivit deciziei noului președinte al producătorului auto francez, Luca de Meo, potrivit unor surse anonime, citate de Renault.

Noul plan se numește "Renaulution" și va fi prezentat pe 14 ianuarie 2020 și are drept scop redresarea companiei, afectată de criza economică generată de pandemia de coronavirus. 

Este vorba despre versiunile electrice ale mașinilor mici 4L, care nu mai sunt acum disponibile pe piață, însă au avut succes în anii 60.  Sunt luate în calcul și versiunile pentru Dacia și Lada, dar și pentru Super Cinq. Totodată, vor mai fi prezentate și trei modele electrice noi pentru modelul Alpine. 
Reprezentanţii Renault nu au comentat informaţia.

Informații anterioare, tot din surse anonime, au declarat că unele modele, precum minivanurile Espace, ar putea fi retrase de pe piață. 

Luca de Meo a anunțat, în 2020, că vrea să diminueze cheltuielile de două miliarde de euro și a făcut referire la PSA, producătorul Peugeot, care s-a redresat prin reducerea costurilor și lansarea unor modele profitabile. 

Brandul autohton Dacia a fost cumpărat de Renault în 1999 și relansat cu modelul Logan, în 2004. 


 

×
Subiecte în articol: Renault vehicule electrice