x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova a început campania de vaccinare anti-COVID. Maia Sandu: Este o zi importantă pentru noi toți

Republica Moldova a început campania de vaccinare anti-COVID. Maia Sandu: Este o zi importantă pentru noi toți

02 Mar 2021   •   11:58
Republica Moldova a început campania de vaccinare anti-COVID. Maia Sandu: Este o zi importantă pentru noi toți
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Republica Moldova a început campania de vaccinare anti-COVID, marți, 2 martie, cu ajutorul lotului de vaccinuri donat de România. Primele persoane imunizate sunt lucrătorii medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.  

În prima etapă a campaniei de vaccinare din Republica Moldova, vor fi imunizați lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil COVID. Ulterior, vor fi imunizați și ceilalți lucrători medicali.

„Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate. Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a scris Maia Sandu pa pagina sa de Facebook.

Autoritățile din Moldova au primit, săptămâna trecută, un lot de 21.600 de doze de vaccin produs de AstraZeneca trimise de la București, din totalul celor 200.000 de vaccinuri care vor fi donate de România.

×