x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republicanii vor capul lui Anthony Fauci

Republicanii vor capul lui Anthony Fauci

16 Iun 2021   •   10:00
Republicanii vor capul lui Anthony Fauci
Sursa foto: Hepta

Congresmani republicani au cerut demiterea consilierului medical al Casei Albe, Anthony Fauci, aflat în dizgraţia lui Donald Trump, pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, informează AFP.

„Dr. Fauci nu a fost ales de americani. El nu a fost ales să conducă economia noastră. El nu a fost ales să decidă cu privire la educaţia copiilor ignorând părinţii şi, totuşi, dr. Fauci ne controlează practic viaţa de un an”, a acuzat parlamentara trumpistă Marjorie Taylor Green, prezentând un proiect de lege care solicită demiterea acestuia.

„Fauci a minţit. Au murit oameni”, scrie pe o pancartă decorată cu o fotografie a respectatului imunolog, care a servit sub şapte preşedinţi din ambele partide, dar a devenit coşmarul lui Donald Trump la sfârşitul mandatului său.

Acest text nu are nicio şansă să fie aprobat într-un Congres controlat de democraţi, dar o serie de membri republicani ai Camerei Reprezentanţilor au profitat de prezentarea lui pentru a scoate la iveală faptul că omul de ştiinţă a înşelat ţara, sprijinindu-se pe o serie de e-mailuri publicate recent.

„Dr. Fauci a minţit luni întregi despre originile virusului din Wuhan”, l-a acuzat Paul Gosar, vorbind despre uriaşul oraş Wuhan, în China, unde virusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019.

El „a dat recomandări contradictorii cu privire la sursa virusului, transmiterea virusului, virulenţa virusului, eficacitatea măştilor şi vaccinurilor, eficacitatea distanţării sociale”, a continuat republicanul.

Pandemia a apărut în Statele Unite în ultimul an de mandat al lui Donald Trump, a cărui gestionare a fost aspru criticată. Bilanţul a depăşit marţi 600.000 de morţi din cauza COVID-19 în această ţară, cea mai îndoliată din lume.

Succesorul său democrat, Joe Biden, şi Casa Albă i-au dat lui Fauci un vot de încredere, după publicarea e-mailurilor sale.

 

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci