x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Respingerea candidaturii lui Sylvie Goulard, 'o criză instituţională majoră pentru Europa' (secretar de stat francez)

Respingerea candidaturii lui Sylvie Goulard, 'o criză instituţională majoră pentru Europa' (secretar de stat francez)

11 Oct 2019   •   11:32
Respingerea candidaturii lui Sylvie Goulard, 'o criză instituţională majoră pentru Europa' (secretar de stat francez)
Sursa foto: Gabor KOVACS

Refuzul Parlamentului European de a valida candidatura franţuzoaicei Sylvie Goulard la un post de comisar european reprezintă 'o criză instituţională pentru Europa', a declarat vineri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amélie de Montchalin, transmite AFP.

'Este mai întâi o criză instituţională majoră pentru Europa, pentru că, fără comisarul francez, Comisia nu se poate pune în mişcare', a afirmat Amélie de Montchalin la postul de radio France inter.

'Trebuie să o rezolvăm cu calm, fără furie, dar trebuie ca (preşedinta desemnată a Comisiei) Ursula von der Leyen să ne spună ce aşteaptă de la Franţa', a adăugat secretarul de stat.

În aceeaşi intervenţie, Amélie de Montchalin a afirmat că subiectul sancţiunilor europene împotriva Turciei, după ce aceasta a declanşat ofensiva în nord-estul Siriei asupra forţelor kurde, aliate ale occidentalilor în lupta antijihadistă, 'va fi dezbătut la Consiliul European săptămâna viitoare'.

Referitor la Brexit, Amélie de Montchalin a fost de părere că 'există scenariul care este cel al unui drum îngust, care este încă posibil, pe care îl dorim de trei ani, care este de a face lucrurile în mod ordonat şi, deci, de a găsi un acord'. Cu toate acestea, ea a considerat 'probabilă' ipoteza unui 'no deal'. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sylvie Goulard