x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restricțiile impuse în Olanda au redus la jumătate rata infectărilor cu coronavirus

Restricțiile impuse în Olanda au redus la jumătate rata infectărilor cu coronavirus

01 Apr 2020   •   14:22
Restricțiile impuse în Olanda au redus la jumătate rata infectărilor cu coronavirus
Sursa foto: antena3

Autoritățile olandeze au declarat că măsurile luate pănă acum au dus la scăderea la jumătate a numărului de persoane infectate cu coronavirus și trebuie menținute în continuare, a declarat directorul Institutului olandez de Sănătate Publică, Jaap van Dissel, transmite Reuters.

Rata infectărilor în această țară a scăzut considerabil după ce guvernul a decis închiderea  şcolilor, restaurantelor şi barurilor.
''Măsurile par să funcţioneze. Acum este de o importanţă crucială să le continuăm'', a spus Dissel.

Acesta a precizat însă că numărul pacienților care fac forme grave va crește aflați în stare gravă în următoarele săptămâni.

Spitalele din Olanda au disponibile 1.600 de paturi la terapie intensivă, însă autoritățile vor să ajungă până duminică la 2.400 de paturi la ATI.

Premierul Mark Rutte a anunţat că măsurile speciale vor fi extinse până la 28 aprilie, ceea ce înseamnă că şcolile rămân închise până la 3 mai, întrucât pe 25 aprilie începe vacanța. Toate evenimentele sportive sunt anulate până la 1 iunie.

Olanda a fost criticată pentru opoziţia, exprimată la summitul UE din 26 martie, la solicitarea formulată de nouă state (Franţa, Italia, Spania, Grecia, Irlanda, Belgia, Luxemburg, Slovenia şi Portugalia) privind crearea de 'coronabonduri', obligaţiuni emise în comun de guvernele din zona euro pentru a ajuta la combaterea crizei provocate de pandemie.

"A emite eurobonduri înseamnă a traversa frontiera spre o uniune de transfer, o mutualizare a datoriilor, iar noi nu vrem acest lucru", a explicat premierul olandez.  În urma eşecului acestui summit, liderii celor 27 de state UE au decis să acorde două săptămâni miniştrilor de finanţe pentru a putea da un răspuns comun la criza economică provocată de pandemie. 

×
Subiecte în articol: coronavirus olanda