x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezultate controversate la alegerile din Armenia. Premierul anunță victoria, opoziția acuză fraude

Rezultate controversate la alegerile din Armenia. Premierul anunță victoria, opoziția acuză fraude

21 Iun 2021   •   09:11
Rezultate controversate la alegerile din Armenia. Premierul anunță victoria, opoziția acuză fraude

Partidul premierului armean Nikol Pashinyan a câștigat alegerile legaslative, desfășurate duminică, potrivit rezultatelor parțiale, scrie AFP.

"Ştim deja că am obţinut o victorie convingătoare în alegeri şi că vom avea o majoritate convingătoare în parlament. Poporul ne-a dat un mandat pentru dictatura dreptului şi a legii şi trebuie să-l folosim imediat. Poporul armean a dat partidului nostru, Contractul Civil, mandatul de a conduce ţara şi mie personal de a o conduce ca prim-ministru", a spus acesta, într-un videoclip postat pe Facebook.

El şi-a chemat susţinătorii la o întâlnire luni, ora 20:00, în Piaţa Republicii din centrul capitalei Erevan.

Formațiunea politică a premierului a obținut circa 50% din voturi, în timp ce Alianța Armenia, condusă de fostul președinte al țării Robert Kociarian, a obținut doar 19%, după numărarea buletiinelor de vot din peste 30% din secțiile de votare. 

Însp Alianța Armenia a contestat rezultatele parțiale.

"Alianţa Armenia are drept obiectiv cercetarea presupuselor fraude şi a celor semnalate. Şi până când aceste întrebări nu vor primi un răspuns satisfăcător, nu vom recunoaşte rezultatele scrutinului", transmite alianța.

×
Subiecte în articol: armenia