x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezultate oficiale: Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat scrutinul parlamentar din R.Moldova

Rezultate oficiale: Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat scrutinul parlamentar din R.Moldova

12 Iul 2021   •   12:19
Rezultate oficiale: Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat scrutinul parlamentar din R.Moldova
Sursa foto: Agerpres

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) a câştigat scrutinul legislativ din Republica Moldova, obţinând majoritate în Parlament, conform rezultatelor anunţate după numărarea a 99% din buletinele de vot, informează site-ul Unimedia.info.

Conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău, Partidul Acţiune şi Solidaritate, o formaţiune de centru-dreapta, proeuropeană, fondată de Maia Sandu, actualul preşedinte al Republicii Moldova, a obţinut 52,5% din voturi, respectiv 63 de mandate în Parlamentul de 101 locuri.

Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), o alianţă de stânga, prorusă, formată de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), condusă de foştii preşedinţi Igor Dodon şi Vladimir Voronin, a obţinut 27,3%, respectiv 32 de mandate în Parlamentul de la Chişinău.

Partidul Şor, condus de Ilan Şor, este a treia formaţiune care intră în Parlament, obţinând 5,78% din voturi, respectiv şase locuri. Celelalte partide nu au depăşit pragul accederii în Parlament.

×