x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezultate vot Alegeri Prezidențiale în Republica Moldova. Răsturnare de situație după numărătoarea oficială

Rezultate vot Alegeri Prezidențiale în Republica Moldova. Răsturnare de situație după numărătoarea oficială

01 Noi 2020   •   21:49
Rezultate vot Alegeri Prezidențiale în Republica Moldova. Răsturnare de situație după numărătoarea oficială

Update După numărarea a 99,8% din voturile exprimate, Maia Sandu a obținut la alegerile prezidențiale din Republica Moldova 36,1% din voturi (486.140), iar Igor Dodon 32,66% din voturi (439.797).

Renato Usatîi a obținut 16,94%, iar candidata din partea Partidului Șor, Violeta Ivanov, a acumulat 6,52% dintre voturi.

Andrei Năstase a fost votat de circa 43 de mii de cetățeni, ceea ce constituie 3,26%, iar Octavian Țîcu a obținut 2% dintre voturi.

Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă au acumulat 1,38 și respectiv 1,19% dintre voturi.

Potrivit rezultatelor preliminare, prezența la vot a fost de 42,76%, fiind depășit pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 15 noiembrie 2020, deoarece niciunul dintre cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur – Maia Sandu și Igor Dodon.

Stire initiala Preşedintele în funcţie al Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, se clasează pe locul întâi în primul tur al scrutinului prezidenţial, cu 40,9% din voturi, fiind urmat de Maia Sandu, liderul formaţiunii proeuropene Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), arată un sondaj de opinie.

Potrivit sondajului, efectuat de Comunitatea WatchDog.md și de Institutul de Politici Publice, Igor Dodon a obţinut 40,9% din voturi, iar Maia Sandu 34,6%.

Renato Usatâi este creditat cu 11,5%, Violeta Ivanov, cu 6,3%, iar Andrei Năstase, cu 2,9%, potrivit site-ului Unimedia.info. Octavian Ţîcu ar fi obţinut 1,7%, Dorin Chirtoacă, 1,3%, şi Tudor Deliu, 0,9%.

Prezenţa la urne a fost de 42,7%, conform Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: igor dodon