x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Rock-ul duce la satanism", afirmă un responsabil cultural din Brazilia

"Rock-ul duce la satanism", afirmă un responsabil cultural din Brazilia

03 Dec 2019   •   10:41
 "Rock-ul duce la satanism", afirmă un responsabil cultural din Brazilia

Noul titular al postului de preşedinte al Funarte, o instituţie publică de promovare a artelor din Brazilia, numit marţi, a declarat pe canalul său de Youtube că "rock-ul duce la avort şi la satanism", informează AFP.

Presa braziliană s-a interesat de canalul de Youtube al lui Dante Mantovani, doctor în lingvistică şi absolvent de conservator, iar site-ul G1 a descoperit această "perlă".

Noul responsabil cultural a denunţat, spre exemplu, folosirea LSD-ului la festivalul de la Woodstock, unde "după unele indicii, chiar CIA a distribuit pe scară largă LSD".

Pentru Mantovani, "rock-ul duce la droguri care conduc la sex, care (la rândul său) duce la industria avortului".

Avortul, dă asigurări acesta, "alimentează un lucru mult mai rău care este satanismul". De altfel, "însuşi John Lennon a spus deschis, de mai multe ori, că a făcut un pact cu diavolul", adaugă el.

"Cum se face că brazilianul nu îşi valorizează cultura?" se întreabă el. "Vrem să dăm Braziliei imaginea unui bordel. Oamenii vor veni aici pentru a avea aventuri şi orgii sexuale", precizează Mantovani.

Afirmaţiile sale vin în contextul în care mediile artistice se plâng de "războiul împotriva marxismului cultural" lansat de guvernul de extremă dreapta instalat în luna ianuarie, care se traduce prin acte de cenzură şi presiuni.

Funarte (Fundaţia Naţională a Artelor) este responsabilă pentru politicile publice de dezvoltare a artelor vizuale, muzicii, dansului şi teatrului. Ea se află în subordinea noului Secretariat pentru Cultură, aflat în prezent sub tutela Ministerului Turismului, în condiţiile în care Ministerul Culturii a fost desfiinţat în guvernul lui Jair Bolsonaro.AGERPRES

×