x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruptură majoră între CASA ALBĂ și comandanți militari respectați

Ruptură majoră între CASA ALBĂ și comandanți militari respectați

de Dan Constantin    |    04 Iun 2020   •   13:56
Ruptură majoră între CASA ALBĂ și comandanți militari respectați
Sursa foto: Hepta

Decizia președintelui Trump de a mobiliza armata pentru stoparea protestelor violente care mătură Statele Unite a provocat critici puternice din partea unor militari care au deținut înalte funcții de comandă.Un amplu comentariu al CNN trece în revistă semnificația acestor critici .  

 James Mattis, fost secretar al Apărării , demisionat în 2018 din funcție -a declarat că „Donald Trump este primul președintele care nu încearcă să unească poporul american- și nici măcar nu se preface că încearcă”.Generalul Mattis, fost comandant al trupelor din Irak și Afganistan, foarte respectat de militari, a adăugat că „Donald Trump încearcă să ne divizeze ”..

 John Alle, un alt general care a deținut cea mai înaltă funcție de comandă în Irak,  a spus că „La Casa Albă  nu e nimeni acasă”. 

CNN comentează că acțiunile lui Trump sunt privite critic de militari de vârf  pentru că ar crea  „un fals conflict între societatea militară și cea civilă”.

 Secretarul Apărării „încă în funcție” s-ar afla ,pe o gheață subțire” după ce a declarat că nu susține aplicarea Legii Insurecției invocată de Trump pentru a justifica folosirea forțelor armate pentru neutralizarea protestelor. CNN susține că declarația lui Esper l-a înfuriat pe Donald Trump.

×