x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia amenință cu ruperea relațiilor cu UE. Serghei Lavrov: Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război

Rusia amenință cu ruperea relațiilor cu UE. Serghei Lavrov: Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război

12 Feb 2021   •   11:28
Rusia amenință cu ruperea relațiilor cu UE. Serghei Lavrov: Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova este gata să rupă relațiile cu Uniunea Europeană, în cazul în care vor fi impuse sancțiuni economice dure regimului de la Kremlin.

Declarația vine în contextul tensiunilor tot mai mari dintre Moscova și UE, după arestarea și condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

„Plecăm de la premisa că suntem gata (n.r.: să luăm măsuri în sensul ruperii relațiilor cu UE). În cazul în care vom vedea din nou sancțiuni impuse în anumite sectoare care prezintă riscuri pentru economia noastră, inclusiv în domenii dintre cele mai sensibile. Nu vrem să ne izolăm la nivel global, dar trebuie să fim pregătiți pentru asta. Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război.”, a spus Lavrov, potrivit Reuters.

Potrivit unor surse Reuters, UE ar urma să impună interdicții de călătorie și înghețarea conturilor unor apropiați ai președintelui Vladimir Putin chiar din cursul acestei luni, după ce Germania și Franța ar fi lăsat să se înțeleagă că sunt de acord cu aceste sancțiuni.

×
Subiecte în articol: Rusia ue serghei lavrov