x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia are alt premier

Rusia are alt premier

16 Ian 2020   •   14:50
Rusia are alt premier

Deputaţii ruşi l-au confirmat joi pe şeful Fiscului, Mihail Mişustin, în funcţia de premier, informează AFP şi agenţiile de presă ruse.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a desemnat miercuri ca şef al executivului pe directorul Fiscului, Mihail Mişustin, relativ necunoscut marelui public.

Numirea, care a fost trimisă spre aprobare legislativului, a survenit la scurt timp după anunţul-surpriză venit de la Moscova privind demisia premierului Dmitri Medvedev, imediat după discursul preşedintelui rus în care au fost anunţate o serie de importante reforme constituţionale. 

 Premierul rus desemnat, Mihail Mişustin, doreşte "schimbări reale în mai bine" pentru ruşi

Mihail Mişustin, desemnat de preşedintele Vladimir Putin pentru funcţia de premier, s-a angajat joi pentru "schimbări reale în mai bine" pentru ruşi, informează AFP.

"După cum a subliniat preşedintele de mai multe ori, oamenii trebuie să resimtă de acum schimbări reale în mai bine, însă acest lucru nu se întâmplă deocamdată", a declarat Mişustin, evocând în special creşterea veniturilor, în faţa deputaţilor care trebuie să-l confirme în funcţia de şef al guvernului în după-amiaza zilei de joi.

De asemenea, el a afirmat că doreşte "recâştigarea încrederii" mediilor de afaceri. "Trebuie stimulată creşterea investiţiilor, recâştigată încrederii pierdute între autorităţi şi întreprinderi", pentru a readuce gloria economiei ruse, a spus Mişustin în faţa deputaţilor ruşi. El s-a declarat deschis unei "critici constructive".

Discursul lui Mişustin a durat în jur de zece minute, apoi el a răspuns timp de circa douăzeci de minute întrebărilor puse de deputaţi.

Confirmarea lui Mihail Mişustin este asigurată, în condiţiile în care Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, este dominată de forţe politice favorabile lui Vladimir Putin.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a desemnat miercuri ca nou premier pe directorul fiscului, Mihail Mişustin, relativ necunoscut marelui public. Numirea, care a fost remisă spre aprobare legislativului, a survenit la scurt timp după anunţul-surpriză venit de la Moscova privind demisia premierului Dmitri Medvedev, imediat după discursul preşedintelui rus în care au fost anunţate o serie de importante reforme constituţionale.

Misiunea lui, astfel cum a fost ea expusă miercuri de preşedintele rus, este "justiţia socială", "creşterea veniturilor reale" ale cetăţenilor, crearea unui mai bun climat de investiţii şi favorizarea "copiilor şi familiilor", pentru a contracara criza demografică, a rezumat joi premierul desemnat.

El nu a oferit niciun indiciu în ceea ce priveşte componenţa guvernului său.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Mihail Mişustin Rusia premier