x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia își apără acțiunea de interceptare a unui avion american de recunoaștere deasupra Mării Negre

Rusia își apără acțiunea de interceptare a unui avion american de recunoaștere deasupra Mării Negre

30 Apr 2016   •   13:29
Rusia își apără acțiunea de interceptare a unui avion american de recunoaștere deasupra Mării Negre

Ministerul rus al Apărării a afirmat sâmbătă că a trimis vineri un avion de luptă pentru a intercepta un avion american care se apropia de graniţele sale deasupra Mării Baltice, deoarece aparatul american şi-a dezactivat transponderul, care este necesar pentru identificare, relatează agenţia Reuters. 

Pentagonul a anunţat că un avion RC-135 al US Air Force a efectuat un zbor pe o rută obişnuită în spaţiul aerian internaţional şi că un avion de luptă rusesc de tip SU-27 l-a interceptat într-un mod ''periculos şi neprofesionist''. 

CNN a relatat că avionul rusesc s-a apropiat până la circa 30 de metri de aparatul american şi a efectuat un tonou. 

''Toate zborurile avioanelor ruseşti au loc în conformitate cu reglementările internaţionale privind folosirea spaţiului aerian'', a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. 

''US Air Force are două soluţii: fie nu mai zboară în apropiere de graniţele noastre, fie activează transponderul pentru identificare'', se precizează în comunicat.

 

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia sua avion marea neagră