x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RUSIA RETRAGE NAVA AMIRAL A FLOTEI MĂRII NEGRE

RUSIA RETRAGE NAVA AMIRAL A FLOTEI MĂRII NEGRE

de Dan Constantin    |    11 Feb 2017   •   19:28
RUSIA RETRAGE NAVA AMIRAL A FLOTEI MĂRII NEGRE

Crucisătorul ,,Moscova”, cea mai puternică navă militară a Flotei Mării Negre, va părăsi baza navală din Sevastopol pentru a intra în reparații.,,Moscova”, nava amiral a marinei militare a Rusiei, va intra, potrivit izvestia.ru, într-un program de modernizare în șantierul naval, a cărui durată nu este precizată. Crucisătorul este dotat cu lansatoare de rachetă care pot atinge ținte la o distanță de 500 de km cu o viteză de 3000 km/h.Nava are însă deja o durată de exploatare de aproape 40 de ani și, potrivit sursei citate, va primi noi sisteme de rachete și radare mai performante.

Crucișătorul a participat la misiuni de luptă în timpul conflictului cu Georgia și, mai recent, patrulari în zona graniței dintre Siria și Turcia.

 Moscova are un deplasament de 11 ooo de tone si un echipaj de 500 militari.

 Nu exista încă informații despre nava  care va înlocui în flota Mării Negre capacitatea militară a crucisatorului Moscova.

Planurile NATO de a crea o forță navală în Marea Neagră, prin coordonarea dintre România,Turcia și Bulgaria nu au fost finalizate. Romania a lansat un program de modernizare a flotei militare prin achiziția de corvete și modernizare a celor două fregate.

×