x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii se blindează în Kârgâzstan

Rușii se blindează în Kârgâzstan

11 Feb 2020   •   22:10
Rușii se blindează în Kârgâzstan

Rusia intenţionează să-şi întărească baza aeriană din Kârgâzstan, adăugând sisteme de apărare şi drone, a informat marţi agenţia de ştiri rusă RIA Novosti, precizând că aceste schimbări sunt parte a programului pentru modernizarea bazei, potrivit Reuters.

Rusia operează din 2003 la baza aeriană de lângă oraşul Kant din această fostă republică sovietică ce se învecinează cu China, precizează RIA Novosti.

Baza este considerată o platformă strategică a Rusiei în Asia Centrală, unde Moscova concurează pentru influenţă cu Beijingul şi Washingtonul.

În cursul exerciţiilor militare "Tentr-2019" care au avut loc în septembrie 2019 în regiunea rusă Orenburg, cu participarea a 128.000 de militari din opt ţări, liderul rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu preşedintele Kârgâzstanului, Sooronbay Jeenbekov, un important aliat al Rusiei şi Chinei în Asia Centrală.

"Am spus mereu şi o voi spune din nou că (Republica) Kârgâzstan este pentru Rusia printre cei mai de încredere prieteni, aliaţi şi parteneri", a declarat preşedintele kârgâz cu ocazia întâlnirii, în timp ce Putin a calificat acel exerciţiu drept cel mai mare astfel de eveniment din istoria relaţiilor Rusiei moderne cu Kârgâzstanul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: kargazstan Rusia