x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Russi Taylor, vocea lui Minnie Mouse, a murit la 75 de ani

Russi Taylor, vocea lui Minnie Mouse, a murit la 75 de ani

28 Iul 2019   •   10:40
Russi Taylor, vocea lui Minnie Mouse, a murit la 75 de ani

Russi Taylor, cea care a fost vocea lui Minnie Mouse în ultimele trei decenii, a murit în California la 75 de ani, a informat duminică compania Walt Disney într-un comunicat citat de EFE.

"Minnie Mouse şi-a pierdut vocea prin moartea lui Russi Taylor", a declarat într-un comunicat preşedintele şi directorul executiv al companiei, Bob Iger, ca omagiu adus actriţei care în ultimii 40 de ani şi-a împrumutat vocea unei mulţimi de personaje, dar care era în principal cunoscută ca partenera lui Mickey Mouse.

"Timp de peste 30 de ani, Minnie şi Russi au lucrat împreună pentru a distra milioane de persoane din întreaga lume, într-o asociere care a făcut din Minne o figură emblematică de talie mondială îndrăgită de toţi şi o legendă a companiei Disney", a precizat Iger.

Născută în Massachusetts, în 1944, legătura lui Taylor cu compania Disney i-a marcat întreaga viaţă, cum ea însăşi a povestit într-o anecdotă.

"Când eram mică , am fost cu mama şi cu fratele meu în Disneyland. Ne-am aşezat pe o bancă să mâncăm floricele de porumb şi l-am văzut alături pe Walt (Disney). Ne-am prezentat şi am împărţit floricele de porumb. M-a întrebat ce vreau să fac când voi fi mare iar eu i-am răspuns: ' Vreau să lucrez pentru dumneavoastră' . El mi-a răspuns 'Ok'...şi asta am făcut până acum", a povestit actriţa.

În 1986, a devenit vocea lui Minnie într-o competiţie dură alături de alte 200 de aspirante.

Russi Taylor a fost vocea lui Minnie în filme ca 'Who Framed Roger Rabbit', 'Runaway Brain', 'Get a Horse' y 'Mickey, Donald, Goofy: Three Musketeers' şi în serialele de televiziune precum 'Mickey Mouse Works', 'House of Mouse', 'Mickey Mouse Clubhouse', sau 'Mickey and de Roadster Racers'.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Russi Taylor minnie mouse