x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-au ridicat restricțiile în zonele cele mai afectate ale Spaniei. Terasele s-au deschis

S-au ridicat restricțiile în zonele cele mai afectate ale Spaniei. Terasele s-au deschis

25 Mai 2020   •   14:48
S-au ridicat restricțiile în zonele cele mai afectate ale Spaniei. Terasele s-au deschis

Măsurile de restricție din Madrid și Barcelona au fost relaxate, începând de astăzi, după zece săptămâni de izolare, transmite AFP. În alte regiuni din Spania acestea au fost ridicate în urmă cu câteva săptămâni.

Madridul, Barcelona şi o mare parte din regiunea Castilia-Leon, aflată la nord de capitală, au intrat  în prima fază de relaxare.

Cele două cele mai mari oraşe spaniole au fost cel mai puternic afectate lovite de pandemia de coronavirus. , care a făcut până acum 28.752 de morţi şi a contaminat 235.772 de persoane în Spania.

Sunt permise adunările mai mari de 10 persoane, s-au deschis barurile și restaurante, cu resectarea normelor sanitare. 

Locuitorii sunt obligați să poarte mască în spațiile închise și în exterior, atunci când nu se poate păstra distanța de 2 metri. 

Jumătate  din populația spaniei, respectiv 22 de milioane de persoane, intră în a doua fază de ridicare a restricțiilor, parte a planului de reaxare, care se desfășoară gradual până la sfârșitul lunii iunie.

Piscinele şi plajele redeschid în arhipelagurile Baleare şi Canare, precum și în Andaluzia, cu stricte măsuri de securitate.

Barcelona şi-a redeschis deja plajele în ultimele săptămâni doar pentru sport sau plimbări.

Ministerul Sănătăţii al Spaniei recomandă limitarea afluenţei de persoane pe plaje, limitarea spaţiilor pentru fiecare grup şi păstrarea unei distanțe de 4 metri între umbrele.

Deplasările dintr-o regiune în alta rămân interzise, iar turiștii care sosesc în Spania trebuie să stea 14 zile în carantină.

Fuvernul prevede redeschiderea frontierelor pentru turiştii străini începând cu 1 iulie.

Întrucât Spania a fost una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemie, restricţiile impuse în timpul carantinei, decretate la mijlocul lui martie, au fost printre cele mai severe din lume. Atât adulții, cât și copiii, au fost nevoiți să stea în casă timp de peste 6 săptămâni.  

Ritmul precaut de ridicare a măsurilor de izolare au suscitat un val de nemulţumire care s-a exprimat progresiv prin "concerte de cratiţe" apoi prin manifestaţii, încurajate de partidul de extremă dreapta Vox.

Acesta a convocat, sâmbătă, manifestaţii a mii de maşini care au blocat centrul marilor oraşe ale Spaniei, şoferii claxonând şi fluturând drapelul spaniol. 

×