x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șamanul care a traversat pe jos Rusia pentru a-l „expulza” pe Putin a fost arestat

Șamanul care a traversat pe jos Rusia pentru a-l „expulza” pe Putin a fost arestat

19 Sep 2019   •   22:30
Șamanul care a traversat pe jos Rusia pentru a-l „expulza” pe Putin a fost arestat

Şamanul Alexandr Gabişev, care de jumătate de an traversează Rusia pe jos pentru a ajunge în 2021 la Moscova şi a-l „expulza” pe preşedintele Vladimir Putin, a fost arestat într-o localitate siberiană, a informat joi presa locală, preluată de agenţia EFE.

Potrivit portalului „Znak.com”, Gabişev a fost reţinut în zorii zilei de joi la frontiera dintre Republica Buriatia şi regiunea Irkuţk, în estul Siberiei.

„Au venit două dube cu poliţişti, care l-au luat cu tot cu bagaj într-un vehicul, pentru a-l duce în direcţia Ulan Ude (capitala Buriatiei)”, a spus unul dintre cei ce-l însoţeau pe şaman şi care se afla cu acesta la momentul descinderii.

Un alt martor a indicat declarat pentru „Taiga.Info” că la arestarea şamanului au luat parte „zeci de membri ai serviciilor de securitate”, care au înconjurat tabăra în care se aflau Gabişev şi adepţii săi şi s-au dus „direct la cortul său de campanie”. „Au intrat (în cort) şi l-au pus cu faţa-n jos”, a adăugat sursa citată. Conform însoţitorilor şamanului, Gabişev ar putea fi acuzat de constituire a unui grup extremist.

Şamanul, de 51 de ani, şi-a început în martie drumul pe jos din Extremul Orient rus spre Moscova şi până acum a parcurs aproape 3.000 de kilometri. Obiectivul final al călătoriei sale era acela de a-l „expulza” pe Putin, odată ajuns în capitala Federaţiei Ruse.

Într-unul din interviurile sale, şamanul a relatat că a plecat la drum cu 3.000 de ruble (circa 50 de dolari) în buzunar, dar oamenii cu care s-a întâlnit pe parcurs au început să-l ajute, ceea ce a fost esenţial pentru a putea acoperi cheltuielile expediţiei sale.

Ministerul rus de Interne a confirmat joi arestarea unui bărbat căutat pentru unele infracţiuni comise în Republica Saha (Iakutia), fără a preciza dacă este vorba despre Gabişev.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: putin Moscova Șaman