x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şapte morţi în accidentul de tramvai de la Londra! Locul accidentului a fost "un măcel", cu "sânge peste tot

Şapte morţi în accidentul de tramvai de la Londra! Locul accidentului a fost "un măcel", cu "sânge peste tot

09 Noi 2016   •   22:52
Şapte morţi în accidentul de tramvai de la Londra! Locul accidentului a fost "un măcel", cu "sânge peste tot

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 50 au fost rănite după ce un tramvai a deraiat miercuri dimineaţă în Croydon, o suburbie din sudul Londrei, a anunţat poliţia britanică, scrie AFP.

"Putem confirma moartea a cel puţin şapte persoane", a informat poliţia transporturilor la sfârşitul după-amiezii după un prim bilanţ cu cinci morţi.

Poliţia a adăugat că un bărbat în vârstă de 42 de ani, "suspectat de omor prin imprudenţă", a fost reţinut şi încarcerat. Potrivit presei britanice, este vorba despre vatmanul tramvaiului.

"Primele indicaţii arată că tramvaiul circula cu o viteză cu mult peste viteza permisă", a menţionat serviciul de anchetă asupra accidentelor feroviare (Rail Accident Investigation Branch, RAIB) într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul guvernului britanic.

El a precizat că accidentul s-a produs în timp ce tramvaiul a intrat într-o curbă în care viteza era limitată la 20 de kilometri pe oră.

Martin Bamford, un locuitor din Croydon în vârstă de 30 de ani care se afla în tramvai în momentul producerii tragediei, a povestit agenţiei Press Association că a simţit că acesta a "accelerat". "Toată lumea a zburat efectiv", a mai spus el, adăugând că la locul accidentului a fost "un măcel" cu "sânge peste tot.

"A fost îngrozitor", a adăugat el în faţa spitalului universitar din Croydon unde i s-a acordat îngrijire pentru câteva coaste fracturate.

Serviciul de ambulanţe din Londra a infirmat în cursul zilei că mai multe persoane internate în spital se află în stare gravă.

Accidentul a avut loc în jurul orelor 06.10 GMT când un tramvai cu două vagoane a deraiat şi s-a răsturnat pe o parte.

"Ofiţerii noştri vor continua să coopereze în următoarele zile cu biroul de anchetă asupra accidentelor feroviare pentru a stabili circumstanţele" deraierii, a mai infirmat poliţia.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: tramvai deraiere londra accident