x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Satul latră, ursul trece: Rusia și Turcia continuă cooperarea militară, în pofida sancțiunilor SUA

Satul latră, ursul trece: Rusia și Turcia continuă cooperarea militară, în pofida sancțiunilor SUA

29 Dec 2020   •   16:11
Satul latră, ursul trece: Rusia și Turcia continuă cooperarea militară, în pofida sancțiunilor SUA
Sursa foto: Hepta

Moscova şi Ankara îşi vor continua cooperarea militară, în pofida sancţiunilor americane ce vizează Turcia, membră a NATO, țară care a achiziţionat un sistem de apărare antirachetă rusesc, a afirmat marţi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, care l-a primit pe omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, în capitala rusă, scrie Reuters.

„Am confirmat împreună cu Turcia obiectivul nostru comun de a dezvolta cooperarea noastră tehnică militară”, a spus Lavrov, în timpul conferinţei de presă susţinute alături de Cavusoglu.

Lavrov a precizat că preşedintele Vladimir Putin apreciază determinarea Turciei de „a continua cooperarea în acest domeniu, în pofida presiunii ilegitime a Washingtonului”.

SUA au anunţat la mijlocul lui decembrie introducerea de sancţiuni împotriva Turciei pentru achiziţionarea de către Ankara a sistemului de apărare antiaeriană rus S-400.

Washingtonul interzice acum atribuirea oricărui nou permis pentru export de arme agenţiei guvernamentale turce, care răspunde de achiziţia de arme şi interzice, de asemenea, intrarea pe teritoriul american a membrilor conducerii acestei entităţi.

Apropierea ruso-turcă din ultimii ani nu este văzută cu ochi buni de Occident, îngrijorat de faptul că un membru al NATO se înarmează de la un rival geopolitic de prim plan.

×
Subiecte în articol: cooperare turcia-rusia