x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal! Alături de un urs, în cursa pentru postul de guvernator al Californiei

Scandal! Alături de un urs, în cursa pentru postul de guvernator al Californiei

05 Mai 2021   •   11:30
Scandal! Alături de un urs, în cursa pentru postul de guvernator al Californiei
Sursa foto: Sursa: Hepta

Unul dintre candidații republicani care concurează pentru obținerea postului de guvernator al statului California a provocat o uriașă controversă, apărând marți la o adunare electorală alături de un urs în carne și oase.

John Cox s-a înscris în cursă cu sloganul „frumoasa și bestia”, „frumoasa” fiind actualul guvernator, democratul Gavin Newsom, cunoscut pentru aparițiile sale extreme de atent regizate în statul de care aparține capitala cinematografiei mondiale, Hollywood.

Cox s-a autodescris drept „bestia”, care va zgudui din temelie cel mai populat stat american, pe al cărui steag apare un urs brun. „Politicienii frumoși au dezamăgit California”, a declarat Cox, citat de AFP, în timpul unei adunări electorale organizate în Sacramento, capitala statului. „Avem nevoie de schimbări majore, bestiale, pentru a salva acest stat. Voi tăia taxele, voi face din California un stat mult mai accesibil și vor zgudui Sacramento!”, a promis el.

Din rațiuni publicitare, Cox a venit la întrunirea electorală însoțit de un „Kodiak”, considerat cea mai mare specie de urs. Numit Tag, ursul care cântărește 500 de kilograme s-a născut în captivitate și a apărut până acum în filme și în seriale de televiziune. Tag s-a așezat în fund și a așteptat liniștit sfârșitul discursului lui Cox, delectându-se cu grisinele aruncate de îngrijitorii săi.

Utilizarea unui urs în scopuri politice și publicitare a declanșat însă imediat un val de proteste în rândul apărătorilor pentru drepturile animalelor, care au declarat că „exploatarea lui Tag în acest fel este total nefericită și rușinoasă”.  

×
Subiecte în articol: John Cox