x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbări importante pe piața auto. Parteneriat surpriză pentru producerea de vehicule electrice

Schimbări importante pe piața auto. Parteneriat surpriză pentru producerea de vehicule electrice

10 Ian 2021   •   18:30
Schimbări importante pe piața auto. Parteneriat surpriză pentru producerea de vehicule electrice

Piața de vehicule electrice este în plină dezvoltare datorită țintelor propuse de autoritățile din întreaga lume pentru diminuarea emisiilor cu efect de seră. În acest scop, producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor și gigantul informatic Apple Inc vor să încheie un parteneriat până ăn luna martie pentru fabricarea de mașini electrice. Producția acestora ar trebui înceapă în 2024, în Statele Unite. 

Hyundai a anunțat că vrea să lanseze o mașină electrică automată în 2027, declarația provocând o creștere de 20% a acțiunilor companiei.

Potrivit unui raport, cei doi parteneri ar dori să folosească fabrica Kia Motors din Georgia ori să construiască una nouă în SUA, pentru a putea produce circa 100.000 de vehicule, în 2024. Kia Motors este o filială a Hyundai Motors.

Apple face progrese cu tehnologia auto autonomă și își propune să producă un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de construcție a bateriilor, din 2024.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vehicule electrice Hyundai Apple