x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbări la conducerea UniCredit. Investitorii sunt neliniștiți

Schimbări la conducerea UniCredit. Investitorii sunt neliniștiți

07 Dec 2020   •   09:47
Schimbări la conducerea UniCredit. Investitorii sunt neliniștiți

Președintele UniCredit SpA, Jean Pierre Mustiere, și-a anunțat demisia în urmă cu o săptămână. Actuala conducere a celei mai mari instituții financiare italiene infirmă zvonurile potrivit cărora retragerea sa din fruntea instituției financiare ar avea legătură cu preluarea băncii de stat Monte del Paschi (MPS), transmite Reuters. 

"MPS nu a jucat niciun rol în decizia lui Mustier de a pleca de la UniCredit la finalul actualului său mandat. Mai mult, decizia sa nu schimbă în niciun fel poziţia băncii faţă de astfel de operaţiuni", a declarat Pier Carlo Padoan, președintele ales al UniCredit.

Speculațiile privind această tranzacție au dus la scăderea acțiunilor grupului. 

Mustier și-a anunțat demisia pe 30 noiembrie din cauza divergențelor privind strategia instituției, care viza creșterea dividendelor pentru acționari, în detrimentul fuziunilor și achizițiilor.

Fostul bancher francez de investiții stabilise condicții stricte privind negocierile cu autoritățile italiene privind preluarea MPS. El a vândut, în ultimii 4 ani, active de miliarde de euro pentru a întări puterea financiară a băncii, a redus expunerea acesteia în Italia, afecatată de datorii.

Actuala conducere Unicredit încearcă să liniștească investitorii asigurându-i că vor primi dividende. 

"Consiliul de Administraţie nu va fi niciodată de acord cu o tranzacţie care ar afecta interesele grupului, şi în special poziţia sa financiară. Grupul va continua să sprijine economia şi să distribuie capital acţionarilor", a transmis instituția.

Fostul ministru al Economiei, Pier Carlo Padoan a fost numit director în luna octombrie, și va fi numit președinte al băncii în primăvară. Acesta a supervizat salvarea băncii Monte dei Pachi atunci când era demnitar. 

Grupul UniCredit este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services. 

×
Subiecte în articol: unicredit