x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbări pe piața auto. Mitsubishi ar putea produce autovehicule la Renault

Schimbări pe piața auto. Mitsubishi ar putea produce autovehicule la Renault

24 Feb 2021   •   10:47
Schimbări pe piața auto. Mitsubishi ar putea produce autovehicule la Renault

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors are în vedere producerea de autovehicule la o uzină din Franța, după ce anterior anunțase că vrea să iasă de pe piața europeană, scrie Bloomberg.

După ce cota sa de piață s-a menținut la 1% timp de un deceniu, compania a vândut în 2012 uzina de asamblare din Olanda.

Totodată, Mitsubishi a prezentat planul de restructurare "Small Is Beautiful", care prevede sistarea lansării de noi modele în Europa, reducerea costurilor fixe cu 20% şi atenție sporită în Asia de Sud-Est. Acesta a dat însă naștere la tensiuni în cadrul alianeți cu Renault şi Nissan Motor Co.

Nissan a anunţat că va produce autoutilitare la uzina Renault de la Maubeuge, nordul Franţei, mai ales  că producătorul francez a anunțat disponibilizarea a mii de angajați întrucât uzinele sale nu sunt folosite la capacitatea optimă. Renault deţine o participaţie de 43% la Nissan, acesta din urmă controlând 34% din acţiunile Mitsubishi.

Renault a anunțat pierderi uriașe, de 8 miliarde de euro în 2020, întrucât veniturile au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari, iar vânzările auto s-au redus cu 21,3%, până la 2,95 milioane de unități.
 

×
Subiecte în articol: mitsubishi Renault