x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Școlile din Coreea de Sud se redeschid din 13 mai

Școlile din Coreea de Sud se redeschid din 13 mai

04 Mai 2020   •   12:55
Școlile din Coreea de Sud se redeschid din 13 mai
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat redeschiderea şcolilor, în etape, începând cu data de 13 mai, întrucât numărul cazurilor de infectare cu coronavirus e aproape de zero în ultimele zile, transmite Reuters.

Autorităţile din domeniul sanitar au cerut administratorilor unităţilor de învăţământ să dea dovadă de vigilenţă în perioada în care cei 5,5 milioane de elevi din şcolile elementare, gimnaziale şi liceele sud-coreene se vor reuni în sălile de clasă, unde vor asista la simulări şi vor fi instruiţi în privinţa normelor ce vor fi adoptate în cazul unei eventuale creşteri a noilor cazuri de infectare.

Testarea la scară largă, depistarea contactelor persoanelor infectate cu coronavirus şi aplicaţiile mobile dezvoltate pentru monitorizarea cazurilor confirmate au permis Coreei de Sud să limiteze răspândirea epidemiei, fără să adopte măsurile extrem de restrictive luate în alte ţări.

Începerea semestrului şcolar de primăvară a fost amânat de patru ori, începând din martie, în timpul unei campanii de distanţare socială, care a obligat şcolile să organizeze cursuri online.
"Ne pregătim acum pentru deschiderea şcolilor în timp ce gestionăm riscurile zilnice ale bolii", a declarat ministrul Educaţiei din Coreea de Sud, Yoo Eun-hae.

Elevii din ultimul an de liceu care se pregătesc pentru examenul anual de admitere la facultate au voie să revină la cursuri începând cu 13 mai.

Elevii din clasele mai mici vor reveni la şcoală în etape, între 20 mai şi 1 iunie.

Elevii şi profesorii vor trebui să poarte măşti sanitare, cu excepţia momentului când vor lua masa, să şteargă băncile şi să menţină distanţa.

Școlile vor fi obligate să efectueze cu regularitate dezinfectarea spaţiilor, să verifice temperatura elevilor şi a profesorilor şi să rearanjeze băncile elevilor în sălile de curs.

Anunţul survine la o zi după ce guvernul sud-coreean a anunţat relaxarea măsurilor de distanţare socială, începând cu 6 mai, permiţând unor instituţii publice, precum muzeele şi bibliotecile, să se redeschidă în etape.

×
Subiecte în articol: coreea de sud deschidere scoli