x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Școlile primare publice din New York se redeschid pe 7 decembrie

Școlile primare publice din New York se redeschid pe 7 decembrie

30 Noi 2020   •   11:32
Școlile primare publice din New York se redeschid pe 7 decembrie

Autoritățile din New York au decis redeschiderea școlilor primare publice pe 7 decembrie, după cum a anunțat primarul Bill de Blasio, citat de AFP.

Închiderea școlilor a fost hotărâtă pe 19 noiembrie, întrucât rata de infectare depășește 3%. În prezent, procentul testelor pozitive la COVID-19 este de 3,1%.

Părinții au semnat o petiție împotriva acestei decizii afirmă că au probleme la locurile de muncă din cauza închiderii școlilor iar copiii lor se confruntă cu dificultăți de învățare stând acasă, motiv pentru care municipalitatea este de acord ca elevii din clasele mici să fie prezenți fizic în unitățile de învățământ. Mai multe proteste au avut loc în fața primăriei orașului.

În motivarea hotărârii sale, primarul a spus că există dovezi că școlile sunt foarte sigure. Copiii vor fi testați săptămânal.

"Noi vrem ca elevii noştri să meargă în clasele de predare cât mai mult timp posibil. La fel îşi doresc şi familiile noastre", a precizat Bill de Blasio.

Totodată, școlile care sunt suficient de mari pentru a permite distanțarea fizică pot fi deschise 5 zile pe săptămână pentru că activitățile de predare cu prezența fizică a elevilor în clase sunt recomandate. 

Până în prezent, acestea se desfășurau doar două-trei zile într-o săptămână.

"Această măsură îi perturbă mai puţin pe elevi, mai puţin pe familiile lor, iar elevii pot astfel să îşi continue cursurile şi şcolile sunt mai sigure decât spaţiile învecinate", a spus și guvernatorul Andrew Cuomo.

Şcolile gimnaziale publice rămân închise, cu excepţia celor pentru elevii cu dificultăţi de învăţare.

Majoritatea școlilor private sunt deschise. 

Circa 1,1 milioane de elevi învaţă în şcolile publice din New York. Dintre aceștia, sub 30% s-au reîntors la cursuri în luna septembrie. 

 

×
Subiecte în articol: COVID new york şcoli