x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scoţia a lansat cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume

Scoţia a lansat cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume

26 Mai 2021   •   10:10
Scoţia a lansat cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume

Scoţia a lansat cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume. Turbina are dimensiunea unui avion 787 şi poate alimenta 2.000 de case.

Orbital O2 poate genera energie prin utilizarea curgerii apei generate de maree. Turbina are dimensiunea unui avion 787 şi poate alimenta 2.000 de case.

Pare o navă spaţială din Star Wars, dar este o turbină mareo-motrică şi poate să ofere energie electrică pentru mii de case.

Orbital O2 cântăreşte 680 de tone şi a fost creată în Scoţia. Tot acolo a fost şi testată pe cel mai lung râu din ţară. Următorul pas este să primească certificare pentru ca apoi să fie conectată la Centrul european de energie maritimă.

Din acel moment va putea să genereze energie electrică pentru mii de case.

Doi ani a durat construirea turbinei. Nu este singurul beneficiu, spune compania: cu ajutorul turbinei va exista o reducere cu 2.200 de tone a emisiilor de dioxid de carbon.

„ Apa mării are de 800 de ori densitatea aerului. Aşa că mişcarea apei la o viteză de 4 metri pe secundă oferă odensitate de energie electrică masivă. Practic putem duce turbina la locul dorit, să o conectăm la reţea şi atât”, spune Andrew Scott, CEO Orbital Marine Power.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mareomotrică