x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scoția votează pentru independență dacă Marea Britanie iese din UE

Scoția votează pentru independență dacă Marea Britanie iese din UE

08 Dec 2019   •   22:30
Scoția votează pentru independență dacă Marea Britanie iese din UE

Scoţia ar vota pentru independenţă dacă Regatul Unit iese din Uniunea Europeană, dar s-ar opune independenţei dacă acesta ar rămâne în interiorul blocului comunitar, indică un sondaj de opinie publicat de Sunday Times.
Sondajul, realizat în perioada 3-6 decembrie, arată că 51% dintre scoţieni ar sprijini independenţa Scoţiei dacă Regatul Unit părăseşte UE, iar 49% ar vota împotriva independenţei.

Totuşi, dacă Regatul Unit ar rămâne în interiorul Uniunii Europene, 58% din scoţieni ar vota contra independenţei Scoţiei, iar 42% în favoarea acestui scenariu.

La referendumul din iunie 2016, Regatul Unit a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din Uniunea Europeană. În ceea ce-i priveşte, 62% dintre scoţieni au votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

Ieşirea Regatului Unit din UE este prevăzută pentru 31 ianuarie 2020, dar acest lucru s-ar putea schimba în funcţie de rezultatul alegerilor anticipate prevăzute pentru 12 decembrie, care au fost convocate de premierul Boris Johnson în încercarea de a depăşi blocajul din parlament cu privire la Brexit.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: scotia