x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatorul Ron Johnson sprijină includerea României în Programul Visa Waiver

Senatorul Ron Johnson sprijină includerea României în Programul Visa Waiver

29 Sep 2017   •   18:30
Senatorul Ron Johnson sprijină includerea României în Programul Visa Waiver
Sursa foto: Bloomberg/Bloomberg via Getty Images

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut joi o întrevedere cu senatorul Ron Johnson, preşedintele Comitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA, decorat cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de 'Comandor', cu ocazia acestei întâlniri congresmanul american declarându-şi sprijinul în vederea ridicării vizelor pentru cetăţenii români, informează ambasada României la Washington.

Comitetul pentru Securitate Internă şi Afaceri guvernamentale este unul din cele mai importante comitete din Senatul SUA, având jurisdicţie pe operaţiunile de control şi verificare a activităţii Departamentului pentru Securitate Internă (Departament of Homeland Security), instituţie din administraţia americană cu responsabilităţi în domeniul controlului şi protecţiei frontierelor, inclusiv programul Visa Waiver.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul Naţional 'Steaua României', în grad de 'Comandor', conferit de preşedintele României Klaus Iohannis, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală avută în direcţia excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar şi economic.

Ambasadorul României a evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie transatlantică solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezenţa forţelor SUA în România şi la nivel regional. De asemenea, Maior a reiterat interesul legitim al României de a fi inclusă în programul Visa Waiver, solicitând susţinerea senatorului Ron Johnson pentru identificarea instrumentelor legislative capabile să faciliteze acest deziderat al cetăţenilor şi autorităţilor române.

Senatorul Ron Johnson şi-a declarat sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver, evidenţiind importanţa politică şi economică a acestuia pentru consolidarea relaţiilor dintre SUA şi ţările participante. De asemenea, oficialul american a apreciat că includerea României în program va conduce la creşterea nivelului de securitate al celor două ţări.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ron Johnson