x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sfaturi de la cel numit „Dr. Corona” al Germaniei

Sfaturi de la cel numit „Dr. Corona” al Germaniei

de Dan Constantin    |    04 Mai 2020   •   18:51
Sfaturi de la cel numit „Dr. Corona” al Germaniei

Consilier al ministrului federal al sănătății și al cancelarului Angela Merkel, medicul Christian Drosten  a devenit o celebritate în Germania fiind supranumit „Dr Corona”. Sfaturile lui și modul de comunicare calm, explicit, într-o germană simplă l-au transformat într-o vedetă TV, emisiunile la care participă având audiențe record, de  15 milioane de telespectatori la nivel federal.

Dr. Drosten subliniază că Germania  are rezultate mai bune în combaterea pandemiei se datorează punerii la punct și extinderii la nivel național a testării în masă. Capacitatea zilnică de testare a ajuns la 500 de mii și poate fi sporită chiar până la 780 mii prin includerea tuturor laboratoarelor de analize în această acțiune esențială pentru depistarea cazurilor de persoane infectate. 

 Celebrul medic afirmă însă că o scădere a vigilenței în lunile mai și iunie ar putea să redeschidă pe noi canale epidemia, succesul de acum dovedindu-se astfel fragil. Un al doilea val al epidemiei s-ar putea transforma într-o catastrofă sanitară pentru Germania, avertizează „Dr.Corona”

×