x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Show diplomatic marca Trump

Show diplomatic marca Trump

12 Mar 2018   •   17:25
Show diplomatic marca Trump
Sursa foto: Yin Bogu

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat că este de părere că Phenianul doreşte „să facă pace” şi a salutat promisiunea Coreei de Nord de a sista testele balistice, transmite AFP.

„Cred că vor să facă pace. Cred că este timpul”, a declarat Donald Trump, în weekend, în cursul unei adunări publice în Pennsylvania. El a adăugat că are încredere în angajamentul regimului nord-coreean de a nu lansa rachete până la discuţiile istorice pe care urmează să le aibă în curând cu liderul Kim Jong-un. Preşedintele SUA afirmase cu câteva ore înainte că este convins că această întâlnire va fi încununată de „un imens succes”. „Cred că, în ceea ce priveşte Coreea de Nord, totul va fi foarte bine și cred că vom avea parte de un imens succes, de ceva foarte rodnic. Avem un sprijin enorm”, le-a declarat el jurnaliştilor înainte să îşi ia zborul spre Pennsylvania. „Promisunea Phenianului este că nu vor lansa rachete între timp şi că intenţionează să se denuclearizeze. Ar fi grozav”, a adăugat Trump. Mai devreme, şeful Casei Albe a reamintit pe Twitter că Phenianul „nu a mai efectuat niciun test de rachetă, de la 28 noiembrie 2017” şi că „a promis să nu facă acest lucru în cursul întâlnirilor noastre”. „Cred că îşi vor respecta promisiunea”, a adăugat el.

 

Casa Albă a anunțat că Trump și președintele Chinei, Xi Jinping, „s-au angajat să menţină presiunea şi sancţiunile, până când Coreea de Nord va lua decizii pentru o denuclearizare totală, verificabilă şi ireversibilă”.

 

Donald Trump este convins că el este liderul care va denucleariza Coreea de Nord

×