x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și Irlanda își sacrifică nurcile

Și Irlanda își sacrifică nurcile

19 Noi 2020   •   21:30
Și Irlanda își sacrifică nurcile

Guvernul irlandez a anunţat astăzi că intenţionează să sacrifice nurcile din crescătoriile de pe teritoriul ţării, de teamă că acestea ar putea fi purtătoare ale unei mutaţii transmisibile la om a noului tip de coronavirus, detectată în Danemarca la micile mamifere crescute pentru blana lor, scrie AFP.

Potrivit Ministerului Sănătăţii irlandez, „continuarea creşterii de nurci constituie un risc continuu de emergenţă a unor variante suplimentare” ale virusului, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii într-un comunicat, chiar dacă niciun caz pozitiv nu a fost până acum detectat printre aceste animale în Irlanda. Ministerul Sănătăţii recomandă ca „nurcile de crescătorie din Irlanda să fie sacrificate pentru a reduce sau elimina riscul”, informează comunicatul.

Potrivit mass-media irlandeze, în Irlanda există trei crescătorii de nurci, însumând 100.000 de exemplare.

La începutul lui noiembrie, Danemarca, primul exportator mondial, a ordonat eliminarea tuturor nurcilor sale - între 15 şi 17 milioane de capete - în urma descoperirii la aceste mamifere a unei mutaţii a noului tip de coronavirus transmisibilă la om, mutaţie ce ar putea, potrivit autorităţilor acestei ţări, să compromită eficacitatea unui viitor vaccin. Joi, Ministerul Sănătăţii danez a estimat că această mutaţie a virusului „a fost, foarte probabil, eliminată”.

×
Subiecte în articol: nurci irlanda