x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și pesta porcină atacă Europa

Și pesta porcină atacă Europa

13 Sep 2020   •   17:33
Și pesta porcină atacă Europa

Ministrul german al Agriculturii, Julia Klöckner, a confirmat primul caz de pestă porcină africană de pe teritoriul german, dar statul german este pregătit să răspundă problemei pestei porcine africane, scrie Ziarul Financiar. România s-a confruntat anul trecut cu o epidemie de pestă porcină.

Germania se confruntă din nou cu problema pestei porcine africane, dar are deja pregătit un set de măsuri, a asigurat asociaţia fermierilor din UE la puţin timp după ce ministrul german al Agriculturii, Julia Klöckner, a confirmat primul caz de pestă porcină africană de pe teritoriul german.

Este vorba despre un mistreţ găsit mort în apropiere de graniţa cu Polonia.

Klöckner a dat asigurări că Germania este pregătită să facă faţă situaţiei.

„Gripa porcină africană nu este periculoasă pentru oameni“, a spus ea, adăugând, despre consumul de carne contaminată, că nu este cunoscut ca fiind dăunător pentru oameni.

După confirmarea cazului, Klöckner a anunţat o serie de măsuri stricte pentru a evita orice contaminare şi activarea unui plan de gestionare a crizelor. Măsurile privesc, în principal, gestionarea populaţiilor sălbatice de porci.

Germania este cel mai mare producător de porci al Uniunii Europene, iar confirmarea faptului că epidemia de pestă a ajuns acolo îi pune în pericol exporturile, în principal pe cele către China, cea mai mare piaţă a lumii.

Pesta porcină africană este o boală virală fără leac care afectează porcii domestici şi mistreţii. Virusul este inofensiv pentru oameni, dar a provocat perturbări economice semnificative în multe ţări, inclusiv China sau din Europa de Est, conform zf.ro.

România s-a confruntat anul trecut cu o epidemie de pestă porcină.

(sursa: Mediafax)

×