x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siemens Energy anunță concedieri masive până în 2025

Siemens Energy anunță concedieri masive până în 2025

02 Feb 2021   •   11:55
Siemens Energy anunță concedieri masive până în 2025

Compania Siemens Energy a anunțat că va concedia circa 7.800 de salariați până în anul 2025, ceea ce reprezintă 8,5% din totalul angajaților. Motivul disponibilizărilor de personal este mărirea profitului și sporirea competitivității, scrie Reuters. 

"Piaţa energiei se află în schimbare semnificativă, ceea ce ne oferă oportunităţi dar ne provoacă și dificultăţi majore. Vom lua aceste măsuri în cel mai responsabil mod din punct de vedere social", a declarat directorul general, Christian Bruch.

Societatea a redus consturile în trimestrul IV din 2020, ceea ce a dus la un profit net de 99 de milioane de euro, după pierderile de 195 de milioane de euro în aceeași perioadă a anului anterior. 

Prin reducerea cheltuielilor, Siemens Energy vrea săși atingă obiectivele financiare în anul 2023, ajungând la o marjă de profit operațional între 6,5% - 8,5%.

Siemens Energy este parte a grupului industrial german Siemens și produce turbine cu gaz și sisteme de transmisie. În prezent, are 90.000 de angajați. Totodată, deţine 67% din Siemens Gamesa, al doilea producător global de turbine eoliene, şi concurează cu General Electric SUA şi Mitsubishi Heavy Industries Japonia

Grupul Siemens  are 4 fabrici și 6 centre de cercetare-dezvoltare în România, unde lucrează 2.200 de persoane.

 

×
Subiecte în articol: siemens