x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore, prima țară din lume care introduce verificarea facială în sistemul oficial

Singapore, prima țară din lume care introduce verificarea facială în sistemul oficial

26 Sep 2020   •   18:00
Singapore, prima țară din lume care introduce verificarea facială în sistemul oficial

Singapore este prima țară din lume care folosește verificarea facială în sistemul național de evidență a populației, pentru a oferi acces atât la serviciile private, cât și la cele guvernamentale, relatează BBC.Sistemul a fost testat într-o bancă și este acum lansat la nivel național. Tehnologia nu numai că identifică o persoană, dar se și asigură că aceasta este cu adevărat prezentă, scrie Mediafax

 

Sistemul a fost testat într-o bancă și este acum lansat la nivel național. Tehnologia nu numai că identifică o persoană, dar se și asigură că aceasta este cu adevărat prezentă.

"Trebuie să vă asigurați că persoana este cu adevărat prezentă atunci când se autentifică, că nu este o fotografie, un videoclip, o înregistrare reluată sau un deepfake", a declarat Andrew Bud, fondator și director executiv al iProov, compania din Marea Britanie care furnizează tehnologia.

Tehnologia va fi integrată cu schema de identitate digitală SingPass și permite accesul la serviciile guvernamentale.

"Este pentru prima dată când verificarea feței bazată pe cloud este utilizată pentru a asigura identitatea persoanelor care utilizează un sistem național de identitate digitală", a spus Bud.

Atât recunoașterea facială, cât și verificarea facială depind de scanarea feței unui subiect și de potrivirea acesteia cu o imagine dintr-o bază de date existentă, pentru a-i stabili identitatea.

Verificarea necesită consimțământul explicit al utilizatorului, iar utilizatorul primește ceva în schimb, cum ar fi accesul la telefon său sau la aplicația bancară.

Prin contrast, tehnologia de recunoaștere a feței ar putea scana fața tuturor celor dintr-o gară și ar avertiza autoritățile dacă un criminal trece prin fața camerei.

Multe guverne folosesc deja verificarea facială, dar puține au luat în considerare atașarea tehnologiei la identitatea națională.

În unele cazuri, acest lucru este urmarea faptului că nu există un act de identitate național. În SUA, de exemplu, majoritatea oamenilor folosesc permisele de conducere eliberate de stat ca principală formă de identificare.

China nu a încercat să asocieze verificarea facială cu sistemul de evidență a populației, dar anul trecut a adoptat reguli care îi obligă pe clienți să-și scaneze fețele atunci când cumpără un nou telefon mobil, astfel încât să poată fi verificați.

Verificarea facială este deja răspândită în aeroporturi și multe departamente guvernamentale o folosesc, inclusiv Ministerul de Interne al Regatului Unit și Serviciul Național de Sănătate și Departamentul de Securitate Internă al SUA.

 

×