x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație îngrijorătoare în Marea Britanie din cauza infecțiilor cu COVID-19. Ritmul de vaccinare trebuie accelerat

Situație îngrijorătoare în Marea Britanie din cauza infecțiilor cu COVID-19. Ritmul de vaccinare trebuie accelerat

29 Dec 2020   •   09:55
Situație îngrijorătoare în Marea Britanie din cauza infecțiilor cu COVID-19. Ritmul de vaccinare trebuie accelerat
Sursa foto: Hepta/ Lucian Alecu

Ritmul actual de vaccinare din Marea Britanie trebuie accelerat pentru că există un risc crescut de apariţie a unui al treilea val de infecţii, potrivit specialiștilor de la Şcoala londoneză de igienă şi medicină tropicală (LSHTM), care au transis date Grupului ştiinţific consultativ pentru urgenţe (SAGE) al guvernului.

Avertismentul vine în contextul în care spitalele din Anglia tratează mai mulţi pacienţi decât în perioada de vârf a primului val şi Regatul Unit a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de COVID-19.

Oficialii guvernamentali spun că aprobarea vaccinului Oxford-AstraZeneca va permite extinderea programului de vaccinare.

În prezent sunt vaccinate circa 200.000 de persoane în fiecare săptămână, dar experţii LSHTM sunt de părere că acest lucru nu este de ajuns pentru a evita un al treilea val de coronavirus, care va fi şi mai mortal decât primul.

Sir Jeremy Farrar, director al Wellcome Trust şi membru al SAGE, a declarat că nici obiectivul de vaccinare săptămânal de un milion de persoane nu este suficient pentru a opri răspândirea virusului.

„Dacă reuşim să atingem obiectivul de un milion pe săptămână, sincer, nu cred că este suficient. Va trebui să accelerăm ritmul dacă vrem să acoperim toată ţara", a spus Farrar, potrivit Sky News.

Sir Simon Stevens, director executiv al NHS (Sistemul Public de Sănătate britanic) a precizat: „Credem că până la sfârşitul primăverii vom fi fost în măsură să oferim tuturor persoanelor vulnerabile din această ţară vaccinarea anti-COVID”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marea Britanie COVID vaccin