x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ȘOC! Restricțiile vor fi de durată în Franța

ȘOC! Restricțiile vor fi de durată în Franța

de Dan Constantin    |    08 Apr 2020   •   21:04
ȘOC! Restricțiile vor fi de durată în Franța
Sursa foto: observator.tv

Criteriile după care s-ar putea lua în discuție ridicarea restricțiilor de izolare și circulație ,cuprinde într-un raport al Consiliului Științific care dă recomandări guvernului Franței, sunt departe de a fi îndeplinite. Sunt trei criterii de care ar depinde atenuarea restricțiilor.

1. Capacitatea secțiilor de reanimare și terapie intensivă din spitale. Acestea sunt sub presiunea numărului de cazuri încă ridicat. Evaluarea stării acestor secții critice  ține seama de numărul de personal medical, recuperarea acestuia după efortul îndelungat de stres psiho-profesional,întregirea stocurilor de medicamente și echipamente.
2.Scăderea considerabilă a numărului de persoane infectate. Determinarea  cazurilor noi trebuie să fie sistematică, imposibil de realizat în condiții de avalanșă de cereri de servicii de consultanță medicală
3 Nivel mai ridicat de imunitate a populației. Acum în Franța se apreciază că imunitatea este sub 15 la sută din populație.De aceea trebuie asigurată distanțarea socială și asigurarea de măști și gel dezinfectant pentru toată populația, după model Wuhan. Consiliul Stiințific arată că este necesar un sistem de diagnosticare rapidă și instrumente digitale pentru controlul epidemic
 Cu siguranță că asemenea criterii , cu mici adaptări se vor aplica în toate țările. Pentru ridicarea restricțiilor trebuie ținut seama de toate aceste criterii SIMULTAN. 
IATĂ DE CE DISCUȚIILE.PRIVIND ATENUAREA MĂSURILOR DE IZOLARE A POPULAȚIEI SUNT CONSIDERATE PREMATURE , apreciază raportul .

×